«

»

Verze pro tisk

TJ Baník Meziboří se prostřílel na první místo!

V sobotu 26.9.2009 hostil na svém hřišti TJ Baník Meziboří hokejbalový oddíl HBC Concept Team Most B. Podle výsledků předchozích dvou kol, kdy Most dvakrát podlehl s dvanácti brankovým přídělem a Meziboří jednou na svém hřišti otočilo stav utkání z nepříznivých 3:5, na konečných 6:5, a týden na to porazilo v Mostě Tučňáky 9:3, se mělo jednat o jednoznačný zápas.

Těsně před začátkem zápasu přišel nečekaný problém s obsazením brankářského postu, jelikož František Fiala nemohl nastoupit kvůli naraženým žebrům a nováčka Jakuba Sedláčka stále trápily kotníky. Do branky se tedy postavil nečekaně jeden z nejlepších útočníku Lukáš Varníček. Zpočátku to vypadalo na vydařenou premiéru, protože soupeř se nedostal v podstatě k žádné střele na bránu. Hned v úvodu zápasu vstřelilo Meziboří první branku a v tu chvíli si asi celé mužstvo myslelo, že má zápas vyhraný. Od té doby Baník sice držel míček z větší části na svých holích, ale nedařilo se mu v koncovce, z čehož plynuly nebezpečné brejky soupeře. V polovině první třetiny nemohoucnost domácího mužstva vygradovala k vyrovnání. Jeden z útočníků Mostu vyběhl z rohu a zcela nehlídaný vypálil mezi kruhy přesně do pravého horního rohu branky a bylo vyrovnáno. Meziboří naštěstí do konce třetiny stihlo strnout vedení na svou stranu, ale předváděná hra se nějak moc nezměnila. Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu. Vázla kombinace, špatná koncovka. Naštěstí se podařilo Baníku přidat ještě jeden gól a hráči mohli jít do šaten s vědomím, že mají dvougólový náskok před soupeřem. Ve třetí třetině ale jakoby na hřiště místo Baníku nastoupil úplně jiný tým. Hráči bojovali o co nejlepší skóre a snažili se střílet z jakýchkoliv pozic. Odměnou jim za to bylo 10 branek během poslední třetiny. Ke konci zápasu už jen korigoval Most po samostatném nájezdu z brejku na konečných 13:2.

Meziboří se výsledkem 13:2 dostalo na průběžné první místo tabulky OHbL Sever a příští týden zavítá do Krupky, kde se utká s domácím HBC Rondo Teplice. Tento zápas by po lehčích soupeřích měl prověřit skutečné schopnosti týmu.

Trvalý odkaz na tuto stránku: http://www.banikmezibori.cz/?p=1052