«

»

Verze pro tisk

Na Meziboří padaly rekordy ve vzpírání žáků a bojovalo se o udržení v celostátní třetí lize mužů

Při příležitosti konání III. VC města Meziboří ve vzpírání st. žáků a juniorů hostila mezibořská sportovní hala i finálové kolo III. ligy ve vzpírání družstev, které se účastní i oddíl vzpírání TJ Baník Meziboří. Od brzkých hodin se na Meziboří sjelo na tři desítky závodníků jak účastníci velké ceny tak družstva účastnící se III. ligy. V tradičně dobrém zázemí sportovní haly a díky obětavosti činovníků TJ Baník Meziboří se již „tradiční“ VC opět dočkala velmi kladného ohlasu z řad závodníků a funkcionářů dalších klubů. Vzpírání na Meziboří má momentálně jedno z nejlepších zázemí pro pořádání kvalitních soutěží v ČR a to nejen pro amatérské soutěže.
Oba závody probíhaly současně a po řadě kvalitních výkonů jsme se dočkali i českých rekordů v kategorii žáků. Na půdě TJ Baník Meziboří v sobotu padlo díky závodníkům Janu Kounovskému ze Sokolova a Lukáši Křížovi z Chomutova 7 českých rekordů. Lukáš Kříž pak vyhrál kategorii žáků a Jan Kounovský skončil druhý. V kategorii juniorů Aleš Tirinda ze Sokolova, domácí mezibořský borec Jan Knot skončil ve velké konkurenci na pěkném osmém místě.
V ligové soutěži se mužům dařilo lépe z důvodu dobré připravenosti závodníků a samozřejmě také z výhody domácího prostředí. V samotném finálovém kole ligy v skončilo mužstvo TJ Baníku Meziboří v sestavě: Dušan Kovač, Milan Pech, Vladimír Wolf, Tomáš Herink, Kamil Nagy, Daniel Gavor a Jan Knot, na 3. místě a tedy na 4. místě v celém ročníku soutěže.
Tým vzpírání Baníku Meziboří si tímto umístěním udrželo účast ve třetí lize ČR i na nadcházející sezónu.

 

Lukáš Kříž z Chomutova a nový český rekord žáků v trhu

 

Trvalý odkaz na tuto stránku: http://www.banikmezibori.cz/?p=1205