«

»

Verze pro tisk

Meziboří hostilo Mistrovství České republiky v zápase ve volném stylu

V sobotu dne 21. listopadu pořádala Tělovýchovná jednota Baník Meziboří ve sportovní hale Mistrovství České republiky v zápase ve volném stylu mladších žáků. Akce byla organizována za finanční podpory Ústeckého kraje a města Meziboří. Pořadatelství mistrovství bylo TJ Baník za strany Českého svazu zápasu přiděleno na začátku roku 2009, dle slov předsedy Českého svazu zápasu Belo Svitka „po předchozích velmi dobrých zkušenostech svazu s pořadatelstvím turnajů pro mládež a seniory oddílem zápasu Baníku Meziboří“. Volno-stylařské mistrovské tituly se rozdávaly ve 14 hmotnostních kategoriích, přičemž se na mistrovství z kvalifikací na jednotlivých oblastních přeborech probojovali borci z celkem 19 oddílů České republiky.

Mistrovství otevřel předseda TJ Baník Meziboří dr. Tomáš Herink úvodním slovem a vyjádřením poděkování za spolufinancování Ústeckému kraji a městu Meziboří. Zápasníky rovněž přivítal předseda Českého svazu zápasu pan Belo Svitek a místostarosta města Meziboří pan Petr Červenka, který mimo jiné vyjádřil velkou podporu mládežnickému sportu a kláním pořádaným na půdě města Meziboří. 

pb2100142

Slavnostní zahájení Mistrovství České republiky

 V průběhu dne byly k vidění velmi atraktivní, vyrovnané a po sportovní stránce kvalitní souboje, což dokazovalo divákům, že se jednalo o nejlepší volno-stylaře v republice. Z domácích borců se představil pouze Jan Šitina, který se však v kategorii do 52 kg do finálových bojů neprobojoval. Titul Mistra České republiky ve volném stylu pro rok 2009 s nakonec odvezli z Meziboří v kategorii do 27 kg Jakub Bouzek (Brno), do 29 kg Jiří Burián (Březová), do 31 kg Dominik Janda (Březová), do 33 kg František Pártl (Havlíčkův Brod), do 35 kg Jiří Šťastník (Hnidousy), do 37 kg Roman Malý (Březová), do 40 kg Filip Soukup (Sokol Plzeň), do 44 kg Jakub Smýkal (Čechovice), do 48 kg Martin Kalábek (Brno), do 52 kg Marek Waclawek (Třinec), do 57 kg Jiří Zábrž (Brno), do 62 kg Stanislav Berkovec (Krnov), do 70 kg Zdeněk Klement (Teplice) a do 80 kg Petr kovařík (Olomouc).

 

211120099561

Kategorie do 57 kg: 1. Jiří Zábrž (Brno), 2. Tomáš Legerský (Hradec Králové), 3. Jaroslav Slabý (Havl. Brod)

Pořadatelství mistrovství bylo ze strany předsedy Českého svazu zápasu hodnoceno velmi pozitivně, za což si zaslouží dík celý oddíl zápasu v čele s předsedou Alexandrem Maslejem a trenéry mládeže Stanislavem Slachem a Zdeňkem Herinkem. Za pomoc při organizaci a realizaci akce patří dík také členům oddílu nohejbal a vzpírání a bývalému místostarostovi Meziboří ing. Aleši Jedličkovi.

Trvalý odkaz na tuto stránku: http://www.banikmezibori.cz/?p=1185