«

»

Verze pro tisk

Start sezóny stolních tenistů

Sezóna 2008/09 ukázala mezibořským stolním tenistům, že se nedá trénovat a ani hrát pouze na údržbu! O tom se může přesvědčit především A-tým, který nyní již jako exdivizní celek se snaží dostat zpět tam, kde vydržel pět let a dokonce jednou mohl pomýšlet na 3. ligu. Za momentální krizi však může několik faktorů. Pracovní vytíženost pilířů týmu ztenčuje tréninkovou dotaci, která je již niní poměrně malá (divizní hráč musí trénovat pravidelně 2-3x týdně a ne jen před zápasem!!). Nesnáze „doktora z hor“ Zdeňka Kadlece se zákazem jeho potahu ho donutilo opět změnit materiál a přechod na nový, což nikdy není příijemnou záležitostí. „Pingpongový Šlégr“ René Šrettr si delší dobu také stěžuje na bolest zad. A aby toho nebylo málo, došlo opět k zredukování řad. Po Jirkovi Vokáčovi si dal několikaroční pauzu i Luděk Slivoň.

Na druhou stranu po dvou letech recese možná přichází menší vzkříšení. Z Karlových Varů se konečně přistěhoval Viktor Hocelík, který nyní začíná s nábory mladých stolních tenistů. Práce s mládeží rozhodne v dalších 10 letech, kam se bude oddíl dále ubírat.

Český pohár – Jako dobré rozehrání před sezónou se zdálo pohárové utkání, ve kterém si změřil Baník Meziboří síly s KST Jirkov. Sestava slepená z A-týmu, B-týmu a C-týmu přivezla z Jirkova těsné vítězství 6:4 (body: Marinič 3,5; Žielinský 1,5; Hocelík 1). Vdalším kole čeká Meziboří na domácích stolech Slavoj Ústí nad Labem, které přijede v divizní sestavě. Pokud by se podařilo postoupit dále, čekalo by nás jen jedno utkání k postupu do druhého stupně a tam se nachází už jen opravdová republiková špička.

Krajský přebor – A-tým byl tentokrát krátký na Krupku, která taktéž sestoupila z divize.  Baník Meziboří A – Krupka A 4:10 (body: Sirotek 3,5; Šrettr 0,5; Marinič 0; Kaldec 0). Doufejme, že tato studená sprcha áčko napraví. Jinak toto byl prakticky nejsilnější soupeř a nyní je třeba se soustředit na slabší soupeře.

B-tým také prohrál. Meziboří B – Jirkov D 7:11 (body: Žielinský 4,5; Burš Ivan 1,5; Celerin a Hocelík po 0,5). Hlavním cílem B – týmu bude udržení.

Regionální soutěž – C-tým hrál nerozhodně s Lokomotivou Most A 9:9 (body: Hocelík 3; Žielinský2,5; Celerin 2; Babůrek 1,5). C-tým chce postoupit do krajského přeboru a zatím nezklamal, když hrál s aspirantem na postup takto vyrovnané utkání.

Hráči ve formě ↑ : Sirotek, Žielinský, Hocelík

Hráči z formy ↓ : Babůrek, Kadlec, Marinič

Trvalý odkaz na tuto stránku: http://www.banikmezibori.cz/?p=1090