«

»

Verze pro tisk

Mezibořský nohejbal vybojoval titul

Po třech letech vybojovalo mezibořské nohejbalové družstvo mužů titul Mistra nohejbalové ligy okresů Most a Teplice, když po dvou vítězstvích v letech 2005 a 2006 obsadilo v minulých dvou ročnících vždy pouze 4 místo.

Ani letošní sezóna nezačala pro mezibořské příliš nadějně poté, co si z prvních dvou utkání připsali dvě porážky od teplického Goltsch Team a Chabařovic. Třetí kolo a vítězství nad Chlumcem ovšem znamenalo zásadní zlom, po kterém následovala série dalších čtyř vítězství v řadě. Konečných pět vítězství a dvě porážky stačily na celkové třetí místo po základní části a zajistilo mezibořským účast v elitní čtyřce, a tedy účast v semifinále.

V semifinále svedlo Meziboří souboj s favorizovaným teplickým Goltsch Team. V prvním utkání hraném v Meziboří se zrodil základ spanilé jízdy, když si Goltsch odvážel do odvety porážku 4:2. Skvělou hrou se prosadila zejména trojice Cibulka, Vajgl, Herink, která vybojovala klíčová utkání trojic. V odvetě v Teplicích už Goltsch nedokázal rozjeté mezibořské hráče zastavit a porážkou 2:4 byl ztvrzen postup Meziboří do finále.

Ve finále čekal na Meziboří velmi mladý a ambiciózní tým z Chabařovic. První utkání venku držela Meziboří ve hře zejména hra dvojic Masáka s Dietrichem a Hudíka s Cibulkou, přesto výsledek 3:3 nic nenapověděl a definitivně se muselo rozhodnout až v odvetném utkání na půdě Baníku Meziboří.

V Meziboří přivítalo Chabařovice téměř 30 skalních fanoušků, kteří vytvořili domácím skvělou atmosféru. První krok k titulu udělala mezibořská trojice Cibulka, Herink, Vajgl, když zvítězila v prvním dílčím utkání a uklidnila tak celé družstvo. Skvělým výkonem následně zvýšila náskok dvojice Hudík, Cibulka a v rychlém sledu přidala třetí bod dvojice Masák, Dietrich. V odvetném utkání trojic se Chabařovice ještě vítězstvím nadechli k odporu a snížili na 3:1, vzápětí jim však veškeré naděje sebrala dvojice Hudík, Cibulka, která zvýšila na 4:1. Tečku za celým finále pak udělala dvojice Masák, Dietrich, která završila výhrou své dvojice celkový stav 5:1 a NK Baník Meziboří tak mohl naplno oslavit titul.

Družstvo NK Baník Meziboří: T. Herink, J. Hudík, V. Masák, R. Dietrich, P. Vajgl, O. Cibulka, K. Hnízdil, J. Adámek a F. Kašpar.

Celkové pořadí: 1. NK Baník Meziboří, 2. Chabařovice „B“, 3. Chabařovice „A“, 4. Goltsch Team, 5. Žízeň Proboštov, 6. Chlumec, 7. Bílina, 8. Košťany

Družstvo mužů NK Baník Meziboří

Družstvo mužů NK Baník Meziboří

Trvalý odkaz na tuto stránku: http://www.banikmezibori.cz/?p=1064